Moj internet dnevnik
Luka Nižetić - Službeni blog
Video
Odkad ljubim te
Odkad ljubim te
Život curi
Život curi
Ti si meni sve
Ti si meni sve
Na tren i zauvijek
Za loše vijesti nemamo...
Na tren i zauvijek
Di si ti Mare
Na tren i zauvijek
Na tren i zauvijek
Ako uzmeš ljubav vrati
Ako uzmeš ljubav, vrati
Zapleši samnom
Zapleši samnom
U mislima
U mislima
Samo mi reci da
Samo mi reci da
Pusti me u san
Pusti me u san
More
More
Prava ljubav
Prava ljubav
Ponekad poželim
Ponekad poželim
Proljeće
Proljeće
Meni trebaš ti
Meni trebaš ti
 
Live
Pusti me u san Prava ljubav Evo ti ljubav Jovan Jovanke Proljeće Ti si srce moje
MP3
Blog - listopad 2008
utorak, listopad 21, 2008
Alo, ekipa!!!

Kupija ja neki dan gramofon, pojačalo i zvučnike... Razlog tome je moja trenutna opsesija pločama. Doslovno ih manijakalno preslušavam danju i noću, dok svaki slobodan trenutak koristim za traženjem što starih, što novih vinila.  To se stvarno može nazvati ritualom. Lijepo se digneš, izvadiš ploču, očistiš je, staviš na gramofon, naciljaš iglu i pustiš da pucketa... Nema veze što šumi, preskače, dapače taj me zvuk vraća u neko vrijeme o kojem su mi pričali.

Često znam reći kako žalim za tim što sam se rodio 80-tih, a ne ranije, u vrijeme kada se stvarala glazbena revolucija, kada su dvorane bile dupkom pune, kada su se albumi prodavali u milijunskim tiražama, kada je glazba bila glazba, a i taj analogni zvuk, jednostavnost, bez neke napumpane produkcije i kemije... čista priroda! Ne možete zamisliti koji je to osjećaj kada uzmeš ploču staru 30-tak godina, koja još dan danas svira, korice albuma koje su prava umjetnička djela, a još negdje u kantunu stoji naljepnica cijene „nama 185 dinara“... Stvarno sam poneki put veliki nostalgičar! Ponovno preslušavam Doorse, Beatlese, Tinu Turner, Bowie-a, Blondie, Genesis i nemogu ih se naguštati...

Stoga ovim putem koristim priliku da zamolim sve vas ako znate nekoga tko ima ploča, a ne znače mu puno i želi ih se riješit da mi javite, jer moj novi jutarnji momenat kad se probudin nije više kuvanje kave nego puštanje ploče za trenutno jutarnje raspoloženje.

Čista klasika!
Dan ne može bolje početi!

lukanizetic @ 11:54 |Komentiraj | Komentari: 128 | Prikaži komentare
srijeda, listopad 15, 2008

PREDMET:
POZIVNICA NA DNEVNI TULUM!
KADA:
SUBOTA, 18.10. U 10,30 h
GDJE:
ZAGREB, T-CENTAR/VUKOVARSKA 23
SADRŽAJ:
DRUŽENJE, FOTOGRAFIRANJE, VOŽNJA AUTOBUSOM NA KAT (DOUBLEDECKER), SVIRKA UŽIVO
ULAZ SLOBODAN:
ZA ZALJUBLJENE,  AVANTURISTE, MAŠTOVITE, ONE KOJI VJERUJU U LJUBAV I KOJIMA JE POTREBAN ZAGRLJAJ, LUDA VOŽNJA I DOBRA GLAZBA

Želim Vas sve vidjeti u subotu, čekam Vas i ne brinite potvrdili su da će biti sunčani dan!

lukanizetic @ 16:42 |Komentiraj | Komentari: 67 | Prikaži komentare
ponedjeljak, listopad 6, 2008
I ja sam bio od onih koji nisu mogli odoliti Madonni.
Kako se smatram njezinim velikim štovateljem, još prije dvije godine imao sam je prilike gledati uživo u Parizu, put za Budvu izgledao je kao normalan slijed, te kao jedan lijepi provod s društvom.


Skupivši se u dva auta krenuli smo dan ranije put Crne Gore. Ako zanemarimo ogromnu gužvu, te dva sata hoda do stage-a, isplatilo se doći na taj spektakl. Madonna je definitvno potvrdila svoj status kraljice showa. Pukim slučajem nabavili smo karte koje su nam osigurale praćenje koncerta iz prvih redova, tako da mi je kraljica popa doslovno bila „na dohvat ruke“.


U ovakvim situacijama adrenalin te jednostavno pere cijelo vrijeme. Produkcija, razglas, aranžmani, plesači, rasvjeta, efekti, atmosfera - dovode te u hipnotičko stanje iz kojeg se ne bi želio buditi danima, no realnost je jedno, a sve što je lijepo kratko traje, pa tako tih dva sata nisam ni osjetio, a kamoli se pomaknuo, ni metar livo ni metar desno... buljio san ko' malo dite u dućan pun slatkiša. Sva čula su mi bila u funkciji..mislim da san uspija osjetiti čak i okus i miris koncerta. To se jednostavno tribalo vidit.


Bend je odličan, sampleovi i beatovi cipaju u mozak, auditivno i vizualno savršeno su spojeni u jedno i daju fascinantan rezultat vrijedan divljenja. Ovakvi me koncerti često dovode u razmišljanje kako je to sve drugačije na zapadu u odnosu na nas. Kod nas su želje jedno, a mogućnosti drugo.


Istina je da je na kraju pisma ipak najvažnija stvar u ovom poslu, no svjesni smo toga da danas nije dovoljno samo pjevati, ljudi su navikli na predstave, spektakle. No, i vani rijetki uspijevaju, potrebna je upornost, sreća, originalnost, talenat i puno rada da bi se moglo doći do takvog statusa, a i kad dođeš na tron tada je najteže, jer put jedino vodi prema dolje.


Pročitao sam Madonninu biografiju u kojoj su napisane i one ružne stvari ovoga posla....u ovom poslu jednostavno moraš biti čvrste glave, otrpiti puno toga, kritika i uvreda da bi se dokazao i da bi te publika prihvatila.


Madonna je pravi primjer da se može uspjeti ako imaš svoj cilj, njoj je već 50-ta i mislim da će tribati proći dugo vrimena da se u pop glazbi pojavi ponovno takva osoba koja je doslovno proživila svoj american dream.

Respect!
lukanizetic @ 18:26 |Komentiraj | Komentari: 41 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.