Moj internet dnevnik
Luka Nižetić - Službeni blog
Video
Odkad ljubim te
Odkad ljubim te
Život curi
Život curi
Ti si meni sve
Ti si meni sve
Na tren i zauvijek
Za loše vijesti nemamo...
Na tren i zauvijek
Di si ti Mare
Na tren i zauvijek
Na tren i zauvijek
Ako uzmeš ljubav vrati
Ako uzmeš ljubav, vrati
Zapleši samnom
Zapleši samnom
U mislima
U mislima
Samo mi reci da
Samo mi reci da
Pusti me u san
Pusti me u san
More
More
Prava ljubav
Prava ljubav
Ponekad poželim
Ponekad poželim
Proljeće
Proljeće
Meni trebaš ti
Meni trebaš ti
 
Live
Pusti me u san Prava ljubav Evo ti ljubav Jovan Jovanke Proljeće Ti si srce moje
MP3
Blog - travanj 2010
četvrtak, travanj 22, 2010


Jedan običan vulkan.. vulkan na prelijepom otoku, Islandu (koji sam dogodine planira i posjetit, a sad ću - maaaalo sutra!) uvatila je viroza. Jadan, malo jače zakašlja ili mu pak bila muka pa malo povratija, normalno.. Želučani problemi znaju bit ozbiljan i gadan problem svima, pa i njemu. U tom trenutku, svit je sta.. Nasta je potpuni kaos, urnebes, zastoj, blokada.. Ljudi iznenada, nepripremljeni, ne mogu putovat zrakom, ne dolaze na važne sastanke, propuštaju velike prilike za još veće poslove i najveće zarade, neki ne mogu na hitne operativne zahvate, neki pak ne mogu gledat Kosi toranj u Pisi, Eiffelov toranj u Parizu ili šetat po Hyde parku u Londonu, a nekima pak propalo bračno putovanje.. Nezamisliva panika i globalno razočarenje zavladalo planetom, za tili čas! Mediji bombardiraju nečim tipa – “Smrtonosna prašina i dim prijete avio motorima, čestice ubijaju propele”; “Ostanite gdje jeste ili nađite alternativu pa putujte vlakovima, autima, busevima, biciklama, romobilima, skejtovima….idite pješke, plivajte, kako god znate…”; “Zračni je prostor zatvoren!!!”

Ne bi mene taj kaos toliko izbacija iz takta da nisan triba danas koračat New Yorkom. Hm..

Svašta san izgovorija tom glupom vulkanu. Sigurno mu se neprestano štucalo koliko san ga spominja… Pa da, i lavu je počea izbacivat… E, pa to je to! :) Avio kompaniji, pilotima, stjuardesama, putnicima koji danas lete…. Svima sam sve po spisku, po abecednom redu, od A do Ž, pa onda Ž do A i tako u nedogled…Mrzija san cili svit!

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa….

Kad san malo dublje uša u prirodu problema, kad san osta sam i razmisija, udahnija i promućka svojom “tikvom”, zapravo san bija ljut na sebe šta me to toliko naljutilo i izbacilo iz takta. Pa šta…neš’ ti! Avion nije poletija (groznooooo, kako to?!), ne koračam New Yorkom (jooooj koja šteta gospon Nižetić, za vas i za cijeli planet)…

Bože dragi, mili, premili…nije smak svita!  Pa bit će i letova i New Yorka i putovanja po cilom svitu.. Ljuuuudiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!! ATTENTION! Planet nam nije dobro. Boluje! To je važnije.. Važnije od svega.. To je naaaaaajvažnije! 

Koliko smo zapravo razmaženi i sebični..! Navikli smo da nam je sve kako smo zamislili.. Sve smo razmaženiji, bezobzirniji i sve više koncentrirani sami na sebe, na svoj novi laptop, na svoj kostim, na trepavice, iPod ili iPad, **rac ili palac… 

Ne mislimo na ljude oko sebe, svoje bližnje, a kamoli na prirodu koja nam je dala apsolutno sve. Sve nam je dala, a uz to je još i prekrasna.. Tako malo triba da nas zaškaklje, protrese, istuče, isprebija i na koncu uništi.. Samo malo, sekunda, čas, stotinka…ka u hollywoodskim spektaklima A kategorije, u tri dimenzije.  Za tren, sve se može prominit, iz korjena, ama baš sve.. 

Šta nam nisu dovoljna sva njena upozorenja kojih je sve više i više, iz godine u godinu..? Iman osjećaj da smo se pretjerano opustili, raspustili i previše prestali misliti na zdravlje naše prekrasne kugle.. Ka da ona mora trpit sve naše ispade, prohtjeve i bahatluke. Ne mora, ni neće.. Sve češće je bolesna.. Potresi, vulkani, tsunamiji, poplave… Sve su to njeni ispadi, vapaji i apeli. Tribamo li se zamislit, tribamo li napokon počet osluškivat njen puls, tribamo li nešto poduzet?! Krajnje je vrime, narode, krajnje..

Odgovor je jasan. Tribamo. A putovat ćemo jednog lipog dana, kasnije. I tad svi skupa pivat.

SRETAN TI TVOJ DAN PLANETO ZEMLJO!

L
lukanizetic @ 18:30 |Komentiraj | Komentari: 137 | Prikaži komentare
nedjelja, travanj 4, 2010
lukanizetic @ 10:50 |Komentiraj | Komentari: 36 | Prikaži komentare
subota, travanj 3, 2010
Dragi moji,

predstavljam vam svoj novi singl 'Otkad ljubim te' kojeg autorski potpisuje Miro Buljan, a za aranžman i produkciju je bio zadužen Zvonimir Dusper - Dus....uživajte kao što sam i ja dok sam ga snimao, nek' živi ljubav!!!


Get the Flash Player
to see this player.


Otkad ljubim te
lukanizetic @ 15:05 |Komentiraj | Komentari: 37 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.